Utförsäljning

MED TYDLIGT URSPRUNG I GNOSJÖANDAN //

Det är en mångsidig linje av verksamheter som LJ Produkter är en avknoppning från. Ända tillbaka till 1830-talet kan man härleda entreprenörskapet. 

LJ-Produkter_Omoss_historik.jpg

/ HISTORIEN /
På 1830-talet startade Johan-Magnus Johannesson upp fabriken Surahalla Tråddrageri i de småländska skogarna utanför Gnosjö. Idag är själva fabriken bortskänkt och finns numera som ett kulturhistoriskt inslag i Jönköpings stadspark. År 1894 startade Johan-Magnus son, Malcolm Johansson, företaget M. Johanssons Söner. Huvudsakligen bestod verksamheten av vävd tråd, som gjordes till silar. Deras mest populära produkt var silduken som användes för att sila mjöl.

trä.jpg
diplom.jpg

Diplomerad av Kung Oscar II.

tavla.jpg

Redan på den här tiden fanns ett driv i att marknadsföra sin verksamhet runt om i landet. Bl.a. åkte man upp och ställde ut på Stockholmsmässan 1898.

kniv-lj.jpg

I mitten av 1900-talet fortsatte Malcolms son, Olof Johansson, entreprenörskapet och startade Knivfabriken tillsammans med sin bror Gösta. Knivarna såldes till olika butikskedjor i Sverige och verksamheten var aktiv en bit in på 2000-talet. Det var Olofs son, Lars, som 1978 startade LJ Produkter som till en början fokuserade på plåtprodukter, men det skulle snart ändras.

ljuskrona.jpg

År 1994 startade LJ Produkter en filial i Polen och började tillverka hembelysning till IKEA. Framförallt tillverkades IKEAS populära ljuskrona GOSPEL, som under 90-talet prydde de flesta hem i Sverige. Sedan 1997 har även Lars dotter, Madelene Johansson gått in i bolaget.

Idag producerar LJ Produkter LED-belysning till hela världen både i standardutförande och specialanpassade helhetslösningar.